keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Sivu 16: Tältä päähenkilöni näyttää

Ryhdyin antaumuksella pohtimaan, minkä näköinen kirjani päähenkilö/päähenkilöt on/ovat. En usko, että kirjassa kuvailen ulkonäköä kovin tarkasti (mikä puolestaan oli ehdoton edellytys SinäMinän novelleissa, joissa oli useimmiten kohta, missä päähenkilö katsoi itseään peilistä. Sieltä näkyivät siniset silmät, vaaleat pitkät hiukset ja siedettävän näköinen nenä...). Mutta jotenkin se pitäisi olla selvää edes itselleni, miltä hahmot näyttävät.

Tässä luomistyössäni osuin Lemmikkipalstat-nimisen foorumin keskusteluun naisellisuudesta. Kertooko tämä jotain a)naisista b)koiranomistajista vai c)nettikeskustelijoiden taipumuksesta vetää Pisum sativum nenään ja päästä raivoamaan ja nokkeloimaan? Ellette jaksa klikata keskustelua auki, mikä onnistuu tästä, ohessa otteita:

Lemmikkipalstalta: "Onko täällä ketään joka olisi yhtä epänaisellinen kuin minä:
- En ole ikinä kävellyt korkokengissä
- En ole ikinä omistanut käsilaukkua
- En meikkaa
- En käytä mitään koruja enkä ole niistä kiinnostunut
- Tykkään enemmän villapaidasta kuin pitsiunelmasta.
- En ole käynyt kosmetologilla enkä manikyyrissä, enkä haluaisi mennäkään.
- Käsitykseeni rentouttavasta ja mukavasta vapaapäivästä ei kuulu kampaajalla käyntiä eikä muotikaupoissa kiertelyä. Toki siis käyn kampaajallakin mutta lähinnä se on vain pakko, ei millään tavalla nautinto.
- En ole kiinnostunut häistä (en välitä ikinä mennä naimisiin vaikka mies minulla onkin), pikkuvauvoista tms. naisellisista jutuista.
- En ilahtuisi jos saisin laahjaksi timanttisormuksen, kultakorun, kukkapuskan tai jonkun romanttisen kynttilälajitelman. Inhoan kynttilöitä.
Ei tarvitse täyttää kaikkia samoja kohtia epänaisellisuudessa kunha nyt jotain. Onko samanhenkisiä palstalla?"
---
"Mikähän mä sitten olen kun täytän tosta listasta jokaisen kohdan, mutta en ole kiinnostunut myöskään autoista enkä niiden rassaamisesta, jääkiekosta, metsästyksestä enkä oluenjuonnista. :C"

Ja projektini sivulta 16:

****
Minut olisi löydetty mansikkapenkkien välistä makaamasta, jo sinistyneenä. Mustat käärmeet raitoina hiuksissani, vain hieman tummempina kuin hiukseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti