perjantai 18. tammikuuta 2013

Sivu 18: Näin tunnistat tylsän ihmisen


Nyt oli luovaan tilaan vaikea päästä. Olin tilaisuudessa, missä aivoni kuivuivat. Efekti oli ihan korvin kuultava. Tiedättekö ne ihmiset, jotka puhuvat aina muista ihmisistä, eivät koskaan itsestään? Ja eivät myöskään kysele mitään vastapuolelta, ellei kysymys sitten kosketa taas jotain kolmatta osapuolta? Siis meinaan tämäntyylistä keskustelua (T=Tylsä, M=Mari Johanna):

T: Se on se Rannan Pekkakin menny vissiin töihin sinne Nokialle. Muistaksä Rannan Pekan, soli sen meidän rippipapin siskon serkun poika? Et sä vissiin muista, ei me oltu samalla rippileirilläkään.
M: Juu en.
T: Mun tätillä oli kans kerran kirjekaveri, joka oli Nokialla. Ei kuule ei se ollu Nokia, soli TeleFinlandilla asiakaspalvelussa. Varmaan kiva työ.
M: ???
T: Muistan kerran kun yks taksikuski sanoi, että hänelle soittelivat TeleFinlandilta parina iltana peräkkäin ja tarjosivat liittymää. Olikohan se se tätin kirjekaveri ollu sitte.
M: Aha no sellasia ne kauppiaat on. Mitäs sulle..?
T: Niin pitikin kysyä sulta että vieläkö sillä sun kaverin miehellä on se kultainen noutaja? Se joka oli siinä joulukortissa? Missäs ne asuukaan?

Tällaisia juttuja jankuttavat siis ihan tututkin ihmiset, joita en ole tavannut aikoihin, ja joiden omiakin kuulumisia olisi kiva kuulla. Mutta he haluavat jorinoida uuvuttavia juttujaan turhista ihmisistä.

Olin siis tilaisuudessa, jonka oli tarkoitus olla erään yhdistyksen tutustumisilta, sellainen vapaamuotoinen. Kehotettiin istumaan sellaiseen pöytään, jossa ei ole ennalta tuttuja. No minähän istuin ja yritin ottaa selvää tovereistani. Kävi ilmi, että kaksi vierustoveriani olivat umpitylsiä. He kyllä puhelivat, mutta taso oli tätä:

Edessä olevassa lehdessä oli jonkin putkifirman mainos.
"Mun hoitolasten isä, tai entisen hoitolapsen isä, oli tuolla töissä."

??!!?! En saanut millään käännettyä pöytäseurueemme juttuja siihen toisiimme tutustumiseen.

"Tunteekos teistä kumpikaan tuota vaaliata naista?" "Ei." "Emmäkää, mutta se on ihan kun mun sisko. Siskolla on vaan tumma tukka. Se on opiskelija vielä."

Oli todella vaikeaa nyhtää heistä mitään tietoja. Vastasivat kyllä kysymyksiini, mutta vastakysymyksiä ei kuulunut. Eivät vissiin halunneet tutustua.

"Kerkiäisköhän sitä tänään kattoa jonku elokuvan? Yks Maija, mun serkku, kattoo joka ilta jonku elokuvan. Viimeksi se kattoi Napapiirin Sankarit."

Olen huomannut, että vanhoilla ihmisillä on taipumus jauhaa jostain ihmisistä, joita kuulija ei ole ikinä tavannutkaan. Mutta nyt ei ollut kyse sellaisista. Lannistavaa!

Sivu 18, joo. Sain sen aikaan.
****
Ohramaalta näytti tulevan jokin. Timon piti hieraista silmiään. Hän seisoi aivan hiljaa paikallaan. Kissako sieltä tulee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti