sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sivu 20: Mistä tiedämme, etten kokonaisten liuskojen sijaan kirjoita vain näitä näytteitä?Ette mistään. Jos totta sanotaan, olen jo nyt jättänyt yhden päivän kirjoittamatta ja tehnyt toisena päivänä kaksi liuskaa. Useimmiten olen kuitenkin pysynyt lupauksessani ja se kunnianhimoni tasosta todenmukaisesti kieliköön. Ja onhan nyt 20. tammikuuta ja 20 liuskaa valmiina. (+ se sekalainen tekstikasa kaikkiaan 370 sivua, joita olen vaalinut pöytälaatikossani kohta kymmenen saamattomuuden vuotta.)

Kirjani sijoittuu pääosin nykyhetkeen, nykyaikaan. Kun kirjaa joskus muokataan julkaisukuntoon, pitänee se päivittää entistä ajantasaisemmaksi. Henkilöiden "modernit" kännykät eivät saa olla mitään matopelipuhelimia vain sen takia, että kirjan syntyhetket koettivatkin niiden aikaan. Eikä Halonen voi olla presidenttinä tai Crocsit olla uutuuskengät - sikäli jos pressasta tai muovikengistä nyt tulee kirjassa puhetta. 

Tästä tulee mieleen Venla Hiidensalon Mediahuora, jossa seikkaili mm. uusi puolue Peräsuomalaiset. Kun kirja ilmestyi, perussuomalaiset olivat kovasti esillä. Mielestäni mm. tämä seikka teki Mediahuoran todella ajan hetkeen sopivaksi. Toki myös kirjan aiheet, esimerkiksi freelancetoimittajien kurjat sopimukset, olivat samaan aikaan uutisissa. Facebook-statukset tehokeinona oikein alleviivasivat tätä aikaa.

Luin kerran kirja-arvostelun (en muista kenen), joka moitti erästä kirjaa (en muista mitä) siitä, että siitä oli häivytetty kaikki aikaviitteet. Kirjassa ei mainittu mitään, minkä perusteella se olisi voitu sijoittaa mihinkään aikaan. Minä ainakin lukijana pidän jopa niin alleviivaavista keinoista kuin päivämääristä tai vuosiluvuista lukujen alussa. Sopii! Ainakin osaan sitten asemoida tapahtumat kuten on tarkoitettu. Oman kirjani tapahtumat sattuvat noin kuuden vuoden ajalle, joten on siinä sitä asemoimistakin.

Sivulta 20:

****
Riuhdon auki kaikki eteeni tulevat ovet. Niitä tuntui olevan loputtomasti, mutta tosiasiassa kuljin ulko-oven jälkeen kahdesta ovesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti