sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sivut 26 - 27: Seisaaltaan se on parempaa. (Ja ihmeitätekevät ruotsalaiset)


Kummelin Krapula-sketsi on aika todentuntuinen. Te tiedätte, ketkä tiedätte. Itse jos kärsin oheisen videon kaltaisesta kanuunasta, ei kirjoittamisesta tietenkään tule mitään. Paree siis välttää, jos aion kirjoittaa liuskan päivässä. Näppäimistöstäkin kun lähtee aika kova ääni. Massiivisin krapulaoireeni, oksentelu, ei sekään ole suotavaa.

Luin ensimmäistä kertaa putkeen läpi kaikki tälle blogille kirjoittamani romaanitekstini katkelmat. Minkälaisen kuvan ne antavat itse kirjasta? Eivät varmaan kovin kattavaa, eiväthän kirjoittamani katkelmat ole edes aikajärjestyksessä.

Kaverini, joka tuskaisena seuraa projektiani, antoi tällaisen linkin. Se vie The Guardian -lehden artikkeliin, jossa neuvotaan miten kirjoittaa romaani 30 päivässä. Siinä amerikkalaiskirjailija Lionel Shriver antaa vinkkejä: kannattaa esimerkiksi seistä, pysyy aivot hereillä paremmin. Myös meilien lukemista pitää välttää kuin ruttoa ja sanoa kaikkeen kategorisesti EI. Tärkeää on myös olla lukematta aiemmin kirjoitettua. Tuota viimeisintähän toteutan (paitsi että luin ne katkelmat), ja täytyy sanoa, että ainakin tämän ensimmäiset 27 päivää se on toiminut. Ein sanomista olen harjoitellut peilin edessä vasta.

Ja PERKELE: kotimaisten kirjojen lukulakkoni ei ole päässyt edes alkamaan. Joku heitti eteeni Riikka Ala-Harjan Kanarian. Pakko lukea.

Sivuilta 26 - 27:
****
Timo epäili ruotsalaisia kaikesta kummallisesta, mitä tilalla oli alkanut tapahtua. Isoja kiviä he eivät sentään ole voineet siirtää. Vai ovatko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti