torstai 7. helmikuuta 2013

Sivu 38: Mielipiteeni asupostauksistaKuva: Nomads Hemp Wear

Kun aloitin tämän blogin, tein sen kaverini suosituksesta Lilyssä. Aikaisemmin en ollut koskaan täällä käynytkään, mitä nyt tullut suoraan osoitteella yhden tutun blogille. En oikein hahmottanut koko Lilyn ideaa - se on kai olla jonkinlainen blogien kokoontumisajo. Hyvinhän se toimii: olen surffaillut jo monella blogilla niin, että työt jäävät tekemättä. Lily myös selvästi rakentaa jonkinmoista ryhmähenkeä, vai olisiko se ryhmäpainetta. Pitää tykätä ja kommentoida niiden blogeja, jotka noteeraavat omasi.

Ennen Lilyä en tajunnutkaan, miten paljon on näitä asunpostausblogeja. Joku kuvaa asunsa joka päivä, toinen useammin ja erittäin moni muuten säännöllisesti.

Miksi juuri vaatteista on tullut näin hallitseva persoonallisuuden ilmentymä? Teinit (ja aikuiset) kuluttavat kaiken aikansa miettien, millä verhoaisivat kehonsa seuraavaksi. Ei sillä ainakaan erottua haluta, sillä hyvin monella on ne päivän trendit yllään kuten kaikilla muillakin. Joka nyt, jopa kymmenen vuoden takaiseen tyyliinsä jämähtänyt Mari Johanna tämän tunnistaa, on pillifarkut, nilkkurit ja leveähkö paita.

Mikä siinä on, että muoti jyrää alleen kaiken muun? Muoti, ja jäädäkseen tullut  trendihuume: sisustus. Miksei tulla esiin vaikka sillä, että "Tänään puhun vain kysymyksin." Tai "Tätä söin aamiaiseksi." (Okei, ruokablogeja on.) Miten olisi "Nettisivut, joilla tänään kävin." Tai ehkä "Päiväni vasemmalle kääntyjänä." Tässä vaateasiassa on jotakin samaa kuin siinä, miksi uuteen ihmiseen tutustuttaessa kysytään, mitä tämä tekee työkseen. Ei esimerkiksi, mistä hän pitää tai mitä harrastaa.

Yhtä suurta ihmetystä herättää se, miksi joistain urheilulajeista mölistään niin suureellisesti ja niihin liittyy iso raha. Miksi juuri golf? Miksi jääkiekko? Miksei Kymmen tikkua laudalla? Miksei esimerkiksi Afrikan Tähteen suhtauduttaisi yhtä intohimoisesti ja rahakkaasti? Olisi Suomen Afrikan Tähti -maajoukkue, divarit ja alasarjat. Nuorten haaveena olisi pelata Afrikan Tähteä kansainvälisellä tasolla, ehkä jopa Amerikassa NASL:ssa.

Sivulta 38:
****
Imagen juttu oli todella kiehtova. Vääristelevä, tottakai. Se kyllä vähän ihmetytti. XXX:n arjessa ja säännöstöissä olisi ollut raflaavaa kirjoitettavaa ilman tahallista liioitteluakin. Nyt jutusta puuttui enää kuvailu yöllisistä rituaaliteurastuksista ja joukkopanoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti