maanantai 11. helmikuuta 2013

Sivut 39 - 42: Tänään ärsytti eniten

Kirjoitin aiemmin, etten sulata tsemppaavia mietelauseita. Niiden taakse vain piiloudutaan, kun ei haluta nähdä tosiasoita. Todellisuudessa kadehdin kovasti heitä, positiivisia ihmisiä. Itse kun olen kaikesta valittaja. Noin, se on nyt tunnustettu.

Kun ostaa Henkkamaukasta 3 paketin setin pikkuhousuja, miksi ne pöksyt on niitattu toisiinsa monesta kohtaa  elämänlankaa paljon paksummalla ja kestävämmällä muovinyörillä? Niin, että varmasti tulee uusiin pöksyihin reikä, kun sitä pakettia avaat? Ja missä ne sakset aina ovat kun niitä eniten tarvitsisi?

Sama ylipakkaamishomma ilmenee, kun ostaa mitä tahansa elektroniikkaa tai muuta muoviromua. Yritin avata otsalamppupakkausta autonavaimen ja kuulakynän avulla. Kynä meni rikki ja kynsi katkesi, mutta se järjettömän tiiviisti pakattu lamppu ei tullut ulos paketista. Miksi ne pakataan sil viisiin? llma- ja vesitiiviisti? Ja ne sakset, taas?

Ylipakkaamisen lisäksi ärsyttää Kokoomuspuolue.

Töissä on viime aikoina mennyt vaihtelevasti, eli kuten aina ennenkin. Kun kirjoitan mielestäni todella hyvän jutun, haluaa tilaaja siihen tuhottomasti muutoksia. Kun lasken käsistäni hieman matalamman laatukynnyksen yli taapertaneen kirjoituksen, asiakas hehkutta:, tää on juuri sitä mitä haluttiin, mahtavaa.

Kolkuttava keski-ikä, se vasta rassaa. Luen lehtiä ja keksin joka toisen jutun perusteella elämälleni uuden suunnan. Hesarissa kirjoitettiin Australiaan muuttaneista suomalaisista saunakauppiaista. Mietin jo, mitä liikeideaa voisin Ausseissa toteuttaa.

Ja sitten se keski-ikä muuten. Ei mitenkään kolkuta, vaan on jo. Jos pääsisin onnettomuusuutiseen, minut kuvailtaisiin keski-ikäiseksi uhriksi.

Kirjan kirjoittaminen on viime aikoina ollut pakkopullaa. Liikaa kirjoitustunteja vuorokaudessa, joista suurin osa työperäisiä. Silloin ei irtoa. Lisäksi on pitänyt seurata bussissa kakkaajien kirvoittamia nettikeskusteluita ja paheksua Suomen euroviisuedustajakappaletta. Taiteilija järkkyy niin helposti. (Ja sitten ne pikkarit ja otsalamppu vielä.)

Sivuilta 39 - 42:
*****
Erkka räpäytti lisävalot päälle. Naapurin nainen ilmestyi potkukelkkoineen valokeilaan. Erkan närästys palasi heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti