keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Sivuilta 77 - 81: Näin Facebook tuhoaa parisuhteesi
Ystäväni päivitti Facebookkiin tulevansa masentuneeksi ns. normaalien ihmisten statuspäivityksistä. Kun kaikilla on niin ihana lenkki alla ja söpöjä kissanpentuja kotona ja ruokakin itse kasvatettua. Hän linkkasi myös uutiseen, jonka mukaan Facebook todellakin masentaa. Kaikkien muiden elämä tuntuu niin hienolta ja kadehdittavalta. Joku kommentoi ketjussa, että kyseinen uutinen (ei, en jaksa googlata ja linkittää) oli vain jälleen uusi halpahintainen tapa hankkia ko. lehden sivuille tykkäämisiä ja klikkauksia.

On kyse klikkausjournalismista. Haetaan (ehkä jopa keksitään) tahallaan raflaava otsikko, jonka perässä sivuille tullaan ja tykkäillään. Tämä ei ollut minulle uutta, mutta se sen sijaan oli, että Facebook olisi tällainen vetovoimatekijä, iskusana, jota klikataan. Miksi ihmeessä?

Katsotaan nyt kuitenkin, tuoko tämä otsikko tänne väkeä. (Tällä otsikolla sitä paitsi ON katetta: Facebook on tuhonnut parisuhteita. Luulisin... Ehkä se ihme sovellus, joka kertoo, mistä lokaatiosta päivitys on tehty, on joskus käräyttänyt pettäjän? Tai sitten suhde on kaatunut siihen, että kumppani on tajunnut toisen postaavan toistuvasti Liibalaaba-viisauksia. Ymmärrän, että vakaakin suhde kaatuu siihen helposti.)
(Findus-vastamainos osoitteesta www.syotavaksikasvatetut.fi Bua ha ha.)

Sivuilta 77 - 81:
*****
Epäkohdan avaaminen, selittäminen suurelle yleisölle olisi kuitenkin niin vaikeaa, ettei ainakaan minulla olisi siihen taitoja. On helpompaa saada reaktioita videoimalla kuolevia sikoja kuin sokeerata ihminen kuvalla luvattomasta ojankaivuusta.
Illalla seisoin piiritoimiston alaovella farkuissa, Luonto-Liiton t-paidassa ja pitkässä villatakissa. Olin suoristanut tukkani raudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti