perjantai 1. maaliskuuta 2013

Sivut 56 - 58: Ärsyttävimmät ihmiset top5 ja perustelut


1. Uskovaiset ja muuten vain tavalla tai toisella "onnelliset" ihmiset, joiden mieltä eivät paina arkirealismi tai ympäristökatasrofi. Nämä ihmiset ärsyttävät, sillä olen kateellinen heidän keveydelleen. Heillä on pakopaikka, voimanlähde, etulyöntiasema. He eivät koskaan murskaannu pahan alle. Itse kärsin suunnattomasta realismista ja tosiasioiden tajusta. Se on epäterveellistä. Luin juuri lehtijutun, jossa kerrottiin että negatiivisuus sairastuttaa. Köh.

2. Hitaasti kävelijät. Kuuluvat samaan sarjaan liukuportaiden yläpäähän pysähtyjien kanssa. Ja kaupan kassalla jättimäisestä laukustaan pikkuruista lompakkoaan etsivien kanssa. Perustelen omalla kärsimättömyydelläni. Joku roti siihen julkisilla paikoilla hidasteluun. Minulla on kiire!

3. Nyökyttelijät. Keskustelukumppani, joka nyökyttelee kiivaasti, saattaa sanoa repliikkisi aikana useaan kertaan joojoo,jaa,jaa samalla nyökytellen. Hän ei oikeasti kuuntele, mutta naamioi sen muka-eläytyvillä eleillään. Ei mee läpi. Tämä tyyppi vain odottaa, koska lopetat, jotta hän voisi kertoa oikeasti tärkeän, oman asiansa.

4. Parturit, joiden tavaramerkkinä on tupeerata pallokampaus jokaiselle. Tämä ärsyttää, sillä se kertoo siitä, etten itse saa suutani auki kampaajantuolissa, vaan otan vastaan kaiken, mitä tarjotaan. Nurkan takana vedän sitten pipoa päähäni. Ensi kerralla kyllä juu ei!

5. Autosta soittelijat. Sorrun tähän itsekin ja silloin pitäisi lyödä itseäni. Eli ihmiset, jotka ottavat luurin käteensä soittaakseen kuulumisiasi, mutta vain silloin, kun heillä on tarve tappaa aikaa. Jos tämä toistuu ja toistuu aina, kyse on siitä, ettet vain ola riittävän tärkeä, jotta sinulle voisi uhrata ns. omaa aikaa.

Sivuilta 56 - 58:
****
Tehdasvalmisteiset suojakotelot, kummalliset, jättimäistä viemäriputkea muistuttavat onkalot, olivat naurettavissa hinnoissa. Miten ihminen, jonka piti ostaa kaikki kaupasta, voisi mitenkään pärjätä omillaan? Edes sitä kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti