keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Sivut 66 - 69: Kadonneet ammatitTähän ikään päästyäni huomaan päivittäin, että asiat ovat kehittyneet huonompaan suuntaan. Miksi trendikkäimmät hipsterit ja mitkä lie hypettävät entisaikojen jutuista vain suuria silmälaseja, Cousteau-pipoja (kuva: Kalev.com), putkikasseja  ja tuuheita kulmakarvoja - eli muotia? Mutta kukaan ei tuo takaisin oikeasti hyviä juttuja? Takaisin palauttaisin ainakin nämä:

*Lankapuhelin (Samalla kännykät poistettaisiin maailmasta.  Tämä poistaisi  automaattisesti myös misoot-kysymykset. Vastaaja on aina kotona. Lisäksi uudistus (vanhistus?) päästäisi vanhan ammattikunnan eli puhelinpöytien tekijät jälleen sorviensa ääreen.)
* Kirjeet. (Chatti, sähköposti, pikaviestit ym. ihmisen aivokapasiteettia kuormittavat häröilyt poistuisivat. Puhelin nousisi arvoon arvaamattomaan. Ja kirjeenvaihtotovereita välittävät firmat. Voisin ottaa käyttöön täysin hyvänkuntoisen sähkökirjoituskoneeni vuodelta 1996.)
* Yksi televisio per talous. (Telkun katsominen vähenisi, eikä jengin tarvitsisi kantaa kaikkea palkkaansa Giganttiin kylän suurimman television vuoksi. Tallentava VHS-nauhuri voisi olla olemassa, mutta kaikki pay per view -jutut ja kovalevyt pois.)
* Pienemmät autot, sellaiset normaalikokoiset. (Nyt parkkihalleihin ei mahdu, ruudut pullistelevat jätti-isoja amerikkalaistyylisiä autoja.)
* Lapinlahden Lintujen Seitsemän kuolemansyntiä. (No, tulee kyllä Teemalta. Joten kompastun vaateeseeni vähentää televisiokanavia. Pois ainakin Jim, Liv ja vastaavat.)

Sivuilta 66 - 69:
*****
Talon edessä oli puoliksi mädäntynyt kyltti. Siinä luki tel visio ja videonauhurikorjaamo. Se nauratti, kun muistin mitä Pertin pojan antamassa käyntikortissa oli lukenut. Managing flute. Puhelinnumero oli kirjoitettu kuulakärkikynällä. Petri oli tehtaillut hassuja käyntikortteja itselleen vuosiksi eteenpäin. Vielä viisitoista vuotta sitten käyntikorttiautomaatteja oli joka paikassa. Itsekin tein sellaisella  joskus kortin. Siinä luki: oman elämänsä toimitusjohtaja. Nolon muka-hauskaa. Nyt käyntikorttiin voisi painaa vaikka että art director. Tiesin, että sellainen vakuuttaisi täällä monet. Petri keksisi varmasti hauskemman. Petrin kiinalaissyntyinen kaveri perusti tilitoimiston, jonka nimeksi tuli Petrin ehdotuksesta Lasku Tan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti