torstai 25. huhtikuuta 2013

Sivuilta 104 - 111: Persoona pennillä?

 
tvok.jpg

Ei tämä ihan tuore uutinen, mutta muistin tarttua tähän vasta nyt. Kun kuuntelin juttukeikalta palatessani jotain bändihaastattelua, jossa yhtyeen laulaja sanoi että keikoilla aina kuultava huuto "Soittakaa Paranoid" naurattaa yhä. Kukahan se oli se jeppe joka ekan kerran lausui kännipäissään nuo sanat? Onko hän rikastunut laajalle levinneen läppänsä ansiosta?

Seura ja monet muut uutisoivat siis viime viikolla (?) Voice Kids -ohjelmasta, jonka sopparissa esiintyjälapset luovuttavat oikeudet "lapsen nimeen, persoonaan ja sanontoihin". Mielenkiintoista on erityisesti tuo sanonnat. Tarkoittaako tämä, että jos lapsi keksii jonkin kikkelis kokkelis nii* -tyyppisen hokeman, se on Universalin oma? Mitä se sitten tarkoittaa? Maksaako lapsi Universalille aina hokeman julkisesti lipsauttaessaan? Vai saako Universal teettää hokemasta t-paitoja ja mukeja?

* Nuoremmille lukijoilleni vertailun vuoksi: Ime parsaa! Ikäisilleni ja iäkkäämmille: Onks Viljoo näkyny? Minä juon nyt kahvia.

****
Sivuilta 104 - 111:
M oli aina olevinaan niin hauska. Tosiasiassa hän oli parhaimmillaankin kuin köyhän miehen Jetro Rostedt eli korkeintaan keskiverron kiinteistövälittäjän arvoinen sanailija. En ymmärtänyt, miksi nainen kihersi, kun M kieltäyty salaatista vedoten sopimukseensa jäniksen kanssa. "En syö sen ruokia ja mä en syö sitä." Lautasella oli kuitenkin jänispataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti