keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Sivuilta 139 - 145: Hankkikaa oikeita ongelmia


Aina, kun maakuntalehdessäni ilmenee kirjoituksia turkistarhausta vastaan, ne saavat tällaisia nillityksiä: Menkää kakarat vaihtamaan vanhainkoteihin mummojen vaippoja!/Niin kauan kuin ihmisillä on maailmassa hätää, ei kuulkaa kannata eläinten pahoinvointiin puuttua./Kerätkää roskat tienvarsilta, se on paljon pahempi ongelma!

Eli eläinten kohtelusta viis, kun on niin pal suurempiakin ongelmia. Vaippamummot ovat aika kuumaa kamaa näissä mielipidekirjoituksissa. Ja onhan se erittäin todennäköistä, että eläinten oikeuksien ajamiseen elämänsä omistanut nuori (tai vanha) jättää asiansa ja rientää vapaaehtoiseksi vanhainkotiin. Eli kannattaa vain jatkaa kirjoittelua.

Joskus on kyllä paikallaan latistaa ihmisen kokemat ongelmat, rinnastaa niihin oikeita, satuttavia, vastoinkäymisistä rankimpia. En esimerkiksi antanut sympatiaa vierailijalle, joka valitteli kun ei ehtinyt katsoa Dexterin viimeistä tuotantokautta kun piti istua iltaa työkavereiden kanssa. Oli niin kauniit terassisäät. Mutta joskus mun täytyy ehtiä se Dexter kattoa. Ongelma vaan on kun ei oo aikaa.

Hän oli tosissaan. Tuolla kuvassa näkyvällä sitten tukin hänen valittavan turpansa. Juolavehnän kanssa kun luomuviljelijä yöt läpeensä taistelee, ei juolahda televisiosarjat mieleen. Terassilla istuskelusta näin lyhyesti unta.

Myöskään se, että olen erehtynyt lukemaan Juha Itkosen uusinta (Hetken hohtava valo), ei paranna mielialaa. Miksi kannattaa yrittää kirjoittaa, kun jotkut tekevät sen paljon paremmin? Ja vielä joka vuosi.Sivuilta 139 - 145:

Laskin summan pöydälle. Siltanen sanoi ettei ole koskaan aiemmin nähnyt kahden sadan euron seteliä. Se toi hänen mieleensä lapsuuden, kun serkku toi Tallinnasta vessapaperirullan, joka oli kuvioitu viissatasilla, Kekkosilla. Nyt veskirullissa oli runoja. Lukeminen pitäisi vessassa kieltää, Siltanen paasasi. Peräpukamat tulee, jos hyyssissä pitkään viipyy. Siltasen kotona oli minuutin vessasääntö. Ovi piti myös aina jättää auki, sillä Siltanen tarkkaili perheensä vatsantoimintoja ja kurkkasi pönttöön ennen vetämistä. Siltanen oli Saksan-matkallaan nähnyt yleisessä wc:ssä pytyn, jossa tavara tippui ensin ikään kuin tarjottimelle, tarkasteltavaksi. Hän oli rakentanut samanlaisen, omavalmisteisella lisälaitteella, perheensä käymälään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti