maanantai 10. kesäkuuta 2013

Olen jumala ja siksi voin tehdä mitä vaan (Sivuilta 158 - 159)

Koiraihmiset. Hannele voisi olla koiraihminen. Sellainen, jolla on pussittavan, koiranruokamerkillä brodeeratun treeniliivin selkätaskussa koulutuspatukka. Makkaralta haisevat kädet. Hannele polttaisi tupakkaa. Koirarotuna joku klassikko, sakemanni vaikka.

Voiko käsikirjoitukseni koskaan valmistua? Suurimpia syitä sen esteenä ei ole ajanpuute vaan lyhytjännitteinen luonteenlaatuni. Tiedän, että osaan kirjoittaa, mutta olen tietoisesti valinnut toimittajan ammatin, missä kirjoitetaan aika lyhyitä tekstejä ja sitten siirrytään seuraavaan. Jokaisessa pidemmässä projektissa olen kyllästynyt ja tuskastunut - jo yrityksen vuosikertomuksen tekeminen on pitkäpinnaisemman puuhaa.

Mitä tästä kirjasta voi siis koskaan tulla? Kyllästyn henkilöhahmoihin ja heidän kuvioihinsa ja haluan keksiä heille muutoksia.

Kollega (toimittaja ja julkaissut romaanikirjailija) neuvoi tekemään novellikokoelman. Mutta onko se periksiantamista? Lukeeko kukaan novelleja? Anu Silfverbergin He eivät olleet eläimiä on kyllä erittäin hyvä novellikokoelma, mutta en taida pystyä siihenkään. Minulla kuitenkin on päähenkilö(t) ja juoni. Eivät ne novelleihin taivu.

Tarvitsisin ehdottomasti kaitsemista. Kirjoittajakoulukin (Kriittinen korkeakoulu) aikanaan käymättä, kun kaikki asiat tapahtuvat aina Helsingissä ja täältä vaan on liian pitkä matka.


****

Sivuilta 158 - 159:

"Siitä se ajatus sitten lähti" sanoisin.

Kuvittelin itseni pitämässä Power Point -esitystä yrittäjäkurssilaisille. Miten voisin kertoa, että bisnesideani on tappaa ihmisiä?

2 kommenttia:

  1. No eikös voisi tehdä novelleja, joissa on samat päähenkilöt? Ei tarttis keksiä ja selitellä tapahtumia siihen väliin, vaan hyppäis vaan seuraavaan jännittävään tapahtumaan hahmojen tarinassa :D

    VastaaPoista
  2. Niin kentiespä. Oletko kenties lukenut David Sedarista? Häneltä se kyllä onnistuu. Tosin tekstit eivät ole novelleja. En tiedä mitä ne on. Päiväkirjamerkintä ei oikein anna oikeutta hänen teksteilleen.

    VastaaPoista