sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Taiteilijat ja alkoholi ne yhteen sopii (Sivuilta 169 - 173)

Kukaan nykykirjailija, ainakaan suomalaisista, ei suurin surminkaan tunnustaudu viininlipittelijäksi. Ei, he kaikki joogaavat, meditoivat, juovat smoothieita ja ultrajuoksevat. Ihan kuten rokkaritkin. Juoko enää edes Riku Korhonenkaan?

Juomattomissa ihmisissä on jotain epäilyttävää. Ja ärsyttävää. Heitä tietenkin ärsyttää, että se joitakin ärsyttää, joten heiltä ei voi missään nimessä tiedustella, miksi he eivät juo. Esittäisivät vain "nasevan" vastakysymyksensä: miksi itse juot? Ja muka "osaavat pitää hauskaa selvin päinkin" ja "ei haittaa yhtään vaikka muut juovat". Joo ei niin.

Myös teenlipittäjät ovat epäilyttävää porukkaa. Miksei muka kahvi kelpaa? Suomalaisten kansallisjuoma. Tai ihmiset, jotka sanovat etteivät koskaan syö karkkia.

Alakuloista juhannuksen lopetusta kaikille!

******

Sivuilta 169 - 173:

- Mä katoin oikeen et miten toi pääsee lähtemään tuosta. Jollain urpojen pyhällä hengellä ne housut pysyi, ei valahtanu nilkkoihin, mutta uskomattoman jurpolta se eteneminen näytti. Juoksuaskeleita se hoppari ei olis pystyny ottamaan. Ja tuskin olis kunnollisillakaan housuilla pystyny, sellasen energialitkun kanssahan se löysis siitä lähti. Hyi helvetti mä sanon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti