keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Helvetin rikkaat eläkeläiset (Sivuilta 183 - 190)

Eläkeläiset mussuttavat, että olemme työmme tehneet ja veromme maksaneet. Nyt on teidän vuoro. He nostavat ylisuuria eläkkeitään ja ostelevat uusia autoja ja kakkosasuntoja ja viettävät osan vuodesta jossain Marmariksella ryppyistä nahkaansa käristäen. Pari kertaa vuodessa he tulevat Suomeen hammaslääkäriin ja ilmaiseen terveydenhoitojärjestelmään niiltä osin kuin se heille sopii. Käyttävät eläkerahansa ulkomailla, mutta kuppaavat toki Suomea kun siltä tuntuu.

Kyllä se niin on että minua korpeaa se, että osa eläkkeistä on perusteettoman suuria. Ja niitä nostavat kuvittelevat todellakin ansainneensa ne.

Nyt-liitteen juttu keväältä.

****

Sivuilta 183 - 190:

Arvaappa paljo Turkis maksaa banaani? No ne on tosi kalliit, saman verran kun Suames. Muut hedelmät on tosi halpoi, banaanei me ei koskaan ostetakka. Muutamal liiral - se o Turki raha - saa koko kärryllise hedelmi. Ja sit meil on semmone tukkukortti mil me saara tukkuhinnoil kuivatuatteit simmottist Metro-tukust. Se on vähä hys hys, ku ei sellasta korttia ole ku Koistisil ja meil. Me saatti se ku ostetti se meirä asunto nii alus. Muut tuli pal myähemmi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti