keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Maanantai ratkaisee, tulenko kirjailijaksi

Hain Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan toimipisteen romaanikäsikirjoituskurssille. Lehdessä mainostettiin, että kursille otetaan 10 kirjoittajaa ja sinne halutaan kirjoittajia, joilla on romaanikäsikirjoitus kesken. Kurssin idea on saada ne pökittyä valmiiksi.

Tänään julkaistiin tiedote, jonka mukaan kurssille oli yleisöryntäys. Tiedotteessa sanotaan näin:

Kirjoituskurssille runsaasti hakijoita

18.09.2013
Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen järjestämälle Käsikirjoituksesta romaaniksi –kurssille on hakenut 30 kirjoittajaa.
Kiinnostus yllätti positiivisesti kirjailija Marko Hautalan, joka yhdessä Hämeen kirjallisuuden läänintaiteilija Päivi Haanpään kanssa vastaa kurssin toteutuksesta:
- Määrä ja taso olivat positiivinen yllätys! Alueella selvästi on tavoitteellisia kirjoittajia enemmän kuin mitä täkäläisten julkaistujen romaanien määrästä voisi päätellä. Monia kelpo käsikirjoituksia joudutaan tällä kertaa jopa karsimaan, joten kirjoittajakoulutuksille on varmasti tarvetta myös tulevaisuudessa.
Kurssilla tarjotaan inspiroivaa ja tietopohjaista lähiopetusta romaanipajojen muodossa sekä kirjailija- ja kustantajavierailuja. Vierailijoina ovat kirjailijat Antti Tuuri, Johanna Sinisalo sekä kustannustoimittaja Jussi Tiihonen (Kustannusosakeyhtiö Teos) ja kirjailija/osuuskunta-aktiivi J.S. Meresmaa (Osuuskumma-kustannus). Mukaan valitaan 10 kirjoittajaa ja valinnoista ilmoitetaan suoraan hakijoille 23.9. mennessä.

***

Siis perkele! Olen valmistautunut lannistukseen eli siihen, että erinomaisuudestani huolimatta en pääse kurssille. Lähettämäni viisi liuskaa esimerkkitekstiä eivät vakuutakaan jurya. Olen valmistautunut tappioon, mikä voisi olla ihan tervetullutkin koska silloin on taho, jota voin syyttää siitä, että kirjani ei koskaan valmistu. Tähän saakka olen syyttänyt siitä Turkua. Olin juuri tullut hyväksytyksi Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakouluun Helsingissä, kun tuli muutto Turkuun ja koulu jäi. Mutta tuosta on jo muutama vuosi.

Peukut pystyyn!

***
Näyte sivuilta änän:

Poliisi pyysi ajokortin ja rekisteriotteen. Hansikaslokero oli jäykkä, joten kopautin sitä kunnolla ennen avaamista. Lokero pompahtikin auki terhakkaasti. Paprikasipsit pöllähtivät pitkin penkkiä ja jalkatilaa.
- Oho, lapsilta on jääny taas, minulta pääsi.

2 kommenttia:

  1. Peukut on pystyssä! Lykkyä tykö. Minä valitsisin sinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula, todennäköisesti näkivät puolueellisuutesi (ja tarkkanäköisyytesi ja bestseller-vainusi) eikä sinua siksi valittu juryyn. Kirjailijat tuskin haluavat edesauttaa uuden kirjallisen tähden syntyä. Tähden, joka saattaisi heidät huonoon valoon epäinhimillisen hienolla kerronnallaan. Mutta tattis!

      Poista