sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Instagram, Twitter ja Facebook vuonna 1989

Lauantaihesarissa on hauska osuus, jossa kuvitellaan mitä entisaikain ihmiset olisivat twiitanneet. Keksiessään poliorokotteen, pyörän tai tulen. Minä vietin eilisillan varhaisteinien elähdyttävässä seurassa. Instagram, Facebook ja muut somen jakamissovellukset tulivat siinä puheeksi. Tajusin, vaikka hädin tuskin ymmärrän mikä Instagram on (paitsi suodatin, joka tekee kaikista kuvista neliöitä ja seitkytlukulaisen näköisiä), että olihan meillä ennenkin some.

Näinhän se toimi: Otimme kuvia tekemisistämme. Kun 24 kuvan filmi täyttyi noin parin kuukauden - puolen vuoden kuvaamisen jälkeen, se vietiin kehitettäväksi valokuvaamoon. Muutaman viikon päästä haettiin kuvakuori kuvaamosta. Parhaat kuvat laitettiin nuorisoseuran ilmoitustaululle, johon muut saivat sitten kommentoida paperilapuin.

Öh, eiku...

Some on vanha keksintö. Venäjällä viestittiin fiiliksistä ja elämäntapahtumista asettelemalla maatuskoja tiettyihin riveihin ja asentoihin. Faaraoiden aikaan pyramidit olivat twiittejä ja kaikkihan tunnemme luolamaalaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti