sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kokki, tatuoija ja Jari Tervo menivät saunaan...


Olin hiljan koulutuksessa, jossa power pointin otsikot olivat Comic Sansia, leipäteksti Times New Romania. Mikä mahtoi vaivata kouluttajaa, kun tuon esityksen loihti?

Graafikoiden, ja muiden joilla on visuaalista tajuntaa, kuuluu vihata Comic Sans -fonttia. Huomaan, että tämän blogin otsikko ja postausten otsikot näyttäytyvät joissakin selaimissa Comic Sansina, vaikka oikeasti olen valinnut jonkin aivan muun. Oikeasti otsikkofonttini on sellainen lennokas, käsialaa muistuttava fontti. Ei kauhea Comic Sans. (Ongelman voisi korjata muokkaamalla ainakin blogin pääotsikon kuvaksi, mutta en taida viitsiä.)

Enemmän kuin Comic Sans minua häiritsee tositelevisio. Silloin harvoin kun en illalla lue vaan päätän katsoa televisiota, käy surkiasti: samaan aikaan viideltä eri kanavalta tulee erilaisia kokkiohjelmia. Niistä pari kolme on kokkien kisailuohjelmia. Että kenelle pian sanotaan "ota veitsesi/kauhasi/essusi ja mene". Buu. Myöskin tatuointiohjelmia tuntuu tulevan koko ajan lisää. Milloin mustetta tikataan Helsingissä, milloin Miamissa ja milloin taas korjaillaan maailman rumimpia tatuointeja. 

Ihmisten kiinnostustenkohteet kapenevat. Niinkö? En usko. Mutta jos tosi-tv on tulevaisuuden (ja nykyisyyden) ainoita televisioformaatteja, keksin kyllä laaja-alaisempia aiheita niihin. Esimerkiksi näitä voisin seurata:

* Mehiläistarhurin tulikoe. Ohjelmassa ummikot pääsevät pitämään omaa mehiläisfarmia vain wikipedia apuvälineenään. Se voittaa jota viimeisenä pistää.
* Suomalainen maajussi - rinnakkaisversio Tanskalaiselle maajussille. Tätä olen toivonut jo vuosia. Ja ei, Maajussille morsian -ohjelma ei korvaa tätä millään lailla.
* Haluatko kirjailijaksi? Ohjelmassa 12 wannabe-kirjailijaa asuvat yhteisössä, taiteilijatalossa, josta viini ja laulu eivät lopu koskaan. Jokaisella on käytettävänään kannettava tietokone, mutta yksi saa nakuteltavan kirjoituskoneen eikä lainkaan viiniä. Viikkotehtävien eli suollettujen liuskojen perusteella huonoin saa aina sen mekaanisen kirjoituskoneen viinittömyyden lisäksi. Vakituisina tuomareina talossa olisivat Kauko Röyhkä, Jari Tervo ja Katariina Souri. Joka viikko olisi lisäksi erikoisvieras, Sofi Oksanen, Juha Itkonen tai Laila Hirvisaari. Mahdollisia jaksojen nimiä: "Kuka sai alkoholimyrkytyksen?" "Teija luuli kirjoittavansa bestselleriä: plagioi Vanhaa Testamenttia" ja "Yöllisiä vieraita Jari Tervon sviitissä".

PS: Tatuointi-sana on kyllä vaikea. Jouduin korjailemaan tätäkin tekstiä ainakin kolmesti, koska tautiointi meni aina väärin.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin ilokseni blogisi, koska olen pitkään etsinyt muiden kirjoittamisesta kirjoittavien ihmisten blogeja. (Minullakin on sellainen: http://romaanileiri.blgospot.fi)

    Mahtava idea tuo "Haluatko kirjailijaksi?" -ohjelma. Tarjoa formaattia televisioon.

    VastaaPoista
  2. Hei Tuutikki, alanpa seurata blogiasi (hoksasin vasta nyt tämän kommentin...). Ja ohjelmaformaatista: hae sitten sinne, jos se toteutuu! :)

    VastaaPoista