tiistai 28. tammikuuta 2014

Gummeruksen romaanikäsikirjoituskilpailun loppu häämöttää

Kirves mukaan ja savottaa jatkamaan.


Tiedottaminen on tosin ihmeellistä. Kävin eilen Gummeruksen Suuren romaanikäsikirjoituskilpailun sivuilla katsomassa tilannetta. Viimeisin tiedote oli marraskuulta. Tulokset  Sivulla luki myös parhaiden takakansitekstien yleisöäänestyksestä että "Äänestys tapahtuu tällä sivustolla tammikuussa 2014". Mutta nada. Kaveri vihjasi, että Gummeruksen Fb-sivulla oli tarkempaa tietoa eli näin:

Gummeruksen suuren romaanikilpailun tuomaristo kokoontuu tänään (23.1.2014). Tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Joonas Konstig, Taina Latvala ja Aki Ollikainen sekä Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Nina Gimishanov ja kustannustoimittaja Salla Pulli. Kaikki kilpailun tulokset julkistetaan 14.2.2014.

Tiedote oli siis vain Facebookissa. Ei siinä mitään, mutta huomioinpa vain, että Gummerus ei ole ainoa organisaatio, jossa nettisivujen päivitys laahaa, kun taas some sykkii pari askelta edellä. Facebookissa mainittiin takakansitekstien yleisöäänestyksen alkavan viikolla 5, joka on nyt. Sivun osoite: http://www.suuriromaanikilpailu.fi/#yleisoaanestys Ei siellä vielä äsken mitään näkynyt.

Pakkohan tässä vaiheessa viimeistään, kun en ole saanut mitään yhteydenottoja Gummerukselta, vetäytyä vakan alle ja piilottaa kynttilä tms. En kai oikeasti voinut edes uskoa, että keskeneräisenä kisaan heittämäni käsikirjoitus voisi menestyä. Kun tulokset nyt pian julkistetaan, voin alkaa uudella tarmolla työstämään käsikirjoitustani. Josta vielä tulee hyvä ja josta kustantajat kilpailevat.

Itsetuntoani on nostanut lisäksi eilen allekirjoitetu kustannussopimus. Kyse on yhteisteoksesta eli allekirjoittajia oli kolme muutakin, mutta silti. En pidä tätä yhteisteostakaan minään sormiharjoituksena tai sivutyönä, vaan pelinavauksena. Kirjasta tulee hyvä ja mahtava -  syksyllä sitten julkkareihin.

2 kommenttia:

  1. Niinpä. Ihme pihistämistä Gummerukselta. Luulisi, että siellä on ammattiporukkaa, mutta amatöörejä. Kun noin paljon on kässäreitä tullut, niin huomioisivat kirjoittajiakin vähän, ei tarvitsisi kärvistellä :)

    VastaaPoista
  2. Varmaan käsikirjoitusten suuri määrä uuvutti tuomariston. Mutta kai se on tappio nyt nieltävä ja kohti uusia pettymyksiä leuka tiukasti rinnassa. Jne.

    VastaaPoista