tiistai 11. helmikuuta 2014

Kun en voi lukea, en kirjoittaa, katson television ruokaohjelmia

Aa tuuti lullaa. Kuva: mtv3.fi

No niin, romaanikäsikirjoituskilvassa ei tullut menestystä. Ei sinne päinkään. Pää jäi vetävän käteen, mutta mahdollisuuksia on taas enemmän kuin koskaan. Jep jep. Rakkain ja eniten käyttämäni metodi tavoitteiden saavuttamiseksi on konditionaali.


Pitäisi editoida romaanikäsikirjoitusta huolella, jotta kehtaisin lähettää sen kustantamoihin. Tähän olen antanut itselleni deadlinen. Helmikuun ajan editoin. Pitäisi editoida.

Tietokirjan käsikirjoitus huutaa tietokoneen syövereistä ja haastattelunauhoilta tukahdutettua tuskaansa. Lallattelen ääneen, jotten kuulisi sen älämölöä. Käsikirjoitus pitäisi lykätä lopullisehkoon kuosiinsa niinikään kustantajakierrosta varten. Tälle olen antanut deadlineksi toukokuun alun.

Pitäisi myös lukea eräs arvosteltavaksi saamani kirja. En varmaankaan voi mennä haastattelemaan kirjan kirjoittajaa ennen kuin olen lukenut sen. Deadlinen tälle on antanut asiakas, helmikuun loppu. En kuitenkaan pysty juuri nyt aloittamaan uutta kirjaa, sillä sain toissailtana loppuun Pekka Hiltusen mielenkiintoisen Iso-teoksen. Se kertoo lihavista ihmisistä. Useimpien romaanien jälkeen tarvitsen pari kolme lukematonta (!) päivää ja iltaa. Sen vuoksi olen katsonut nyt televisiota.

Ja kas, tilanne jatkuu samanlaisena kuin jo kuukausien ellei vuosien ajan. Toosasta tulee todella paljon ruokaohjelmia. Satuin katsomaan kuuluisan "avokadopastapariskunnan" Meidän safkaa -ohjelman jakson ja hämmennyin. Se vasta oli tylsä ruokaohjelma. Miljöö oli kaunis, pariskunta kokkasi kallioisella rannalla. Mutta oli kuin olisi seurannut minkä tahansa randomparin keittiöpuuhia, sellaisen joka keksii omaksi huvituksekseen että "leikittäiskö että me tehdään ruokaohjelmaa telkkariin". Kun toinen pilkkoi ja suolasi, silloin toinen seisoi tumput suorana vieressä. Ja pian päinvastoin. Ohjelma näytti todella todella unettavalta. Kaipasin kirjan pariin.

Unen rajamailla taisin nähdä mainoksen ohjelmasarjasta Suomen paras leipomo. Oikeinko totta taas uusi kokkisotareality? Näitä voisi kyllä keksiä vielä lisääkin. Esimerkiksi erilaisista ruokarajoitteista voisi rakentaa omia ohjelmiaan: Vuoden Raakaravintokkki, Sinustako uusi Kivikautisdieettimestari?, Junior Karppaajat. Ja vielä höystettynä ruokavalioonsa muuten vain suurta huomiota kiinnittävien kohderyhmällä: Vegaani Bikini Fitness Challenge,  Salil eka salil vika - Palkkarijuomien Top Chef.

2 kommenttia:

 1. http://waitbutwhy.com/2013/11/how-to-beat-procrastination.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juha. Näin!

   "or the Have-To-Dos in my life, I’ll end up waiting until the last minute, panicking, and then either doing less than my best work or shutting down and not doing anything at all. For the Want-To-Dos in my life, let’s be honest—I’ll either start one and quit or more likely, I just won’t ever get around to it."

   Poista