keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Navettapiian salaiset päivät

Yllätyin kovasti, kun sain meiliini uutisen tästä kirjasta. Into Kustannus julkaisee näinä päivinä Eveliina Lundqvistin teoksen Salainen päiväkirja eläintiloilta, joka kertoo hänen havainnoistaan maamme karjatiloilla - työskennellessään niillä ilmeisesti lampaana suden vaatteissa. Eli käsittääkseni hän on eläintensuojelija, joka hakeutui maatalousoppilaitoksen opiskelijaksi, päästäkseen näkemään eläintilojen todellisuutta. 

Luin hiljan blogikirjoituksen, joka taisi olla saman kirjoittajan käsialaa. Juttu oli karmivaa luettavaa. Pahoin pelkään, että tämä teos tulee olemaan lukukokemuksena sekoitus Foen Eläinten syömisestä -kirjaa (näen painajaisia vieläkin) ja Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut -opusta (kylmänviileä, asiapitoinen, ei mitään uutta minulle tästä aiheesta, mutta hieno kirja).

Tilasin kirjasta arvostelukappaleen, joten palaan siihen tuonnempana. Kiinnostava asetelma kyllä, kun ihminen on hakenut opiskelupaikkaa, jota ei halua (?) ja opiskellut alaa, jota ei halua (?) vuoden verran. Selkäpiitäkarmiva tapa hankkia aineistoa kirjaan. Mitä tähän muuta voi todeta kuin että asialle omistautunut kirjoittaja. Sata pistettä siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti