torstai 15. toukokuuta 2014

Kirja joka olisi voinut jäädä kirjoittamatta... Hetkinen - niinhän se jäikin.

Schildts & Söderströms pisti kansiin Miska Rantasen toimittaman hupailun.

Netti on hauska paikka. Sinne voi koota hauskoja median kielivirheitä (Lapsi jäi pesuveden jalkoihin - Facebook-ryhmä on yksi suosikeistani) tai kuvia epäonnistuneista leivonnaisista. Miksi, oi miksi Kukkiva pervo ruukussa. Kirjallisen viestinnän tähtihetkiä -teos (ed. sanan ympärille hipsut) on pitänyt painaa paperille? Eivätkö nämä hassunhauskat M.Oloasu -hintalaput ja muut kuvat kyllä sinänsä ihan hauskoista erheistä toimi parhtaiten juuri netissä? Olisi se kommentointimahdollisuuskin. Miksi pitää tuhlata paperia tällaiseen? Muistaakseni on olemassa myös Ei mennyt kuten Strömsössä -kirja, jossa on kuvia pieleen menneistä kakuista ja käsitöistä. Oikein hauska ja viihdyttävä - mutta nettikamaa sekin.

IMO näin. Ja kyllä, opin vasta eilen, että keskustelupalstoilla käytetty IMO tarkoittaa in my opinion.

Kukkivan syyspervon perusteella väitän, että painettu kirja ei ole kuolemassa. Sen kuolinkorinaa kuitenkin välillä pelkään, kun omaa kirjaani väsään ja mietin, koska koittaa se hetki, kun romaaniani ei enää paineta. Piste. Kaikki menee kerralla e-kirjaksi. Ehdinkö saada kirjani valmiiksi (ja hyväksytyksi) ennen kuin niin käy? Suurin tavoitteeni elämässä on kuitenkin nähdä oma romaanitarinani kovien (kovahkojen?) kansien välissä. Vai onko pelkoni sittenkin turhaa. Paperia näemmä riittää. Kukkivalle syyspervolle 167 sivua. Kariniemen kakanpojan filesuikaleet.

Enemmän kuin painetun kirjan katoamista pelkään, etten vaan osaa (EVO). Olen lukenut viime aikoina Johanna Sinisaloa, tällä hetkellä Linnunaivoja. Sinisalosta on tulossa uusi kirjailijasuosikkini. Hänen tarkkuutensa ja perehtyneisyytensä on huikeaa. Oma juonen kuljetukseni on avutonta räpellystä hänen tekstiinsä verrattuna. Linnunaivot on muutenkin (BTW) erittäin tärkeä ja kiinnostava. Se kritisoi matkailua ja turismia. Ekologisesti kantaaottava siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti