lauantai 10. toukokuuta 2014

Suoraan omasta elämästä

Vähemmän on enemmän.


Hämmentävä lukukokemus on toimittaja Päivi Storgårdin Keinulaudalla (Schildts & Söderströms 2013). Vaikka romaanissa miten oirehtii Outi-niminen aamutelkkarin juontaja, on lukijalle päivänselvää, että tarina kertoo kirjoittajan omasta elämästä. Hyvin tämän hämmennykseni sanallistaa Suvi Ahola Hesarissa.

Hyvä kirja, ei siinä.

Tuon Hesarin kirja-arvion ohessa oli pari kiinnostavaa tekstiä nyrkkeilijä Eva Wahlströmin elämäkerrasta, jonka julkaisee Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Jo toinen elämäkerta itseäni viisi vuotta nuoremmasta urheilijasta! Ensimmäinen ilmestu vuonna 2007. Hyvänen aika sentään. Mahtaa olla kiinnostava elämä. Tosin: kiinnostavan kirjan saisi aivan varmasti myös ydinperheen perusarkea Mankkaalla elävästä lähihoitajasta. Jos vain osaa kirjoittaa.

Muuten tämä oli kiinnostava blogikirjoitus. Kehonsa palvontaan ja muokkaukseen omistautunut ulkosuomalainen hoksasi, että muutakin voisi ehkä tehdä. Otan tästä onkeeni ja koetan karsia elämästäni kaikkea turhaa niin pitkälle kuin mahdollista. Todennäköisesti käsikirjoituskin siitä muokkaantuu voimallisemmin, ja tekeillä oleva tietokirjani saapuu kustannustoimittajan sähköpostiin viimeistään deadlinepäivänä klo 12. Uskotteko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti